fbpx

Over mij

Dit ben ik!

Wat leuk om je hier te zien! Mijn naam is Marinka Bil. Aangenaam ūüôā

Mijn verhaal is al een hele tijd geleden begonnen, in februari 2004. Al had ik het toen nog helemaal niet door.

Ik deed aan wedstrijdzwemmen en wilde daar zo goed in worden als ik kon. Het begrip¬†if you can dream it, you can do it was mij totaal niet vreemd – dus ik ging er volledig voor. Tot ik op een dag in februari 2004 mezelf niet zo lekker voelde, en t√≥ch besloot mee te doen aan die wedstrijd. Dat was de druppel die de emmer over deed lopen, en hoe.¬†Vanaf die dag heb ik mezelf ruim 8 jaar niet meer echt fit gevoeld. Vari√ęrend van een beetje moe tot doodop en niet in staat om te praten, na te denken, te leren of te lopen. Chronisch vermoeid.

Dat is het beste wat me ooit is overkomen.

Door deze periode ben ik compleet anders in het leven gaan staan. Ik werd gedwongen om mijn leven zodanig aan te passen dat mijn lijf en ik weer samen gingen werken, dat ik weer ging functioneren. Het was tijd om te stoppen over mijn grenzen heen te gaan. Mijn gevoeligheid omarmen in plaats van wegstoppen. Goed voor mijn lichaam zorgen en anders gaan denken.

Diep vanbinnen wist ik één ding zeker: ik kan hieruit komen.

En dat is gelukt. Ik voel me beter dan ooit. Ik heb veel meer zelfvertrouwen, meer energie, ik doe waar ik gelukkig van word en ik geniet elke dag opnieuw. Stress? Dat heb ik zó veel minder.

In mijn zoektocht naar gezondheid kwam ik al snel op het pad van gezonde voeding, het Paleo voedingspatroon. Ik verdiepte me in de orthomoleculaire voedingsleer om alles te weten te komen over de invloed van voeding op het lichaam. Ik schreef verschillende kookboeken en publiceerde deze, dit werd met veel enthousiasme ontvangen door mijn lezers en tot de dag van vandaag zijn er meer dan 18.000 van mijn boeken verkocht.

In dit werk viel me één ding het meeste op: mensen kunnen zichzelf enorm beperken met hun gedachten, hun mindset. Gezonder eten alleen is niet voldoende. Bij mezelf merkte ik dat ook. Ik wist dat ik de voeding at die bij mijn lichaam paste, maar toch voelde het niet optimaal. Ik wist dat er meer was, maar waar, en hoe kwam ik daar?

Mijn opleiding tot Mind Body Eating Coach heeft me daarin veel verder geholpen en sindsdien ben ik me meer en meer gaan verdiepen in welzijn en geluk. In het √©cht lekker in je vel zitten. Zonder dat je ‘perfect’ moet eten en leven. Zonder jezelf druk te maken om de details. Door te leven op gevoel en het volgen van je intu√Įtie. Wat een vrijheid brengt dat met zich mee!

Elke dag lief voor jezelf

De tag #elkedagliefvoorjezelf ontstond in mijn kraamtijd in 2018. Ik was net bevallen van mijn zoontje en ik vond het mama zijn best zwaar, ik wilde het zo goed mogelijk doen, er volledig voor hem zijn. Maar ik merkte dat ik daardoor niet meer aan mezelf toe kwam. Waardoor ik natuurlijk ook minder kon geven en minder kon zorgen. Het voelde als dweilen met de kraan open.

Daar heb ik de lijn getrokken en besloten om elke dag bewust lief voor mezelf te zijn. Want als ik goed in mijn vel zit, dan kan ik meer bijdragen. Dan ben ik een betere moeder, betere partner, een leuker persoon en kan ik anderen ook optimaal van dienst zijn. Zonder dat dit ten koste gaat van mezelf.

Sindsdien deel ik regelmatig mijn #elkedagliefvoorjezelf momentjes en inspiratie op Instagram, Dit wordt enthousiast ontvangen en er zijn zo veel mensen die mee zijn gaan doen. Samen maken we de wereld leuker en mooier, door te beginnen vooral heel lief voor onszelf te zijn.

Alles is mogelijk

Dat alles mogelijk is, daar geloof ik meer in dan ooit. Alleen weet ik nu dat iets wel echt goed moet voelen om daar te komen, dat je juist niet extreem hard hoeft te werken. Dat je zelf de stappen moet zetten, en dat de reis naar je doel leuk en fijn mag zijn in plaats van een grote strijd. Mijn leven leid ik voor mezelf in plaats van voor bepaalde verwachtingen van anderen, en juist daardoor kan ik nu heel veel meer mensen van dienst zijn. Juist daardoor draag ik meer bij.

Door mijn eigen reis ben ik er van overtuigd geraakt dat dit voor iedereen weg is gelegd; iedereen kan lekker in zijn vel zitten, iedereen verdient overvloed en geluk. Ik hoop dat ik je hierbij mag helpen!

Liefs,
Marinka

Wat feitjes over mij

  • Ik heb 8 jaar lang ME/CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) gehad.
  • Dit is het beste wat me ooit is overkomen, want het heeft mijn leven enorm veranderd in positieve zin. Ik ben gaan LEVEN in plaats van mezelf te laten leven.
  • De opleiding tot Mind Body Eating Coach vind ik de fijnste opleiding die ik (tot nu toe) heb gedaan.
  • Op mijn 15e werd ik Nederlands kampioen zwemmen (1500m vrije slag).
  • Nu hike ik het liefste in de bergen of train ik met zware gewichten.
  • Het liefst eet ik elke dag avocado-citroenmousse.
  • Maar chocolade vind ik ook erg lekker.
  • Ik schreef en publiceerde 7 kookboeken (over het Paleo voedingspatroon).
  • Groene thee maakt mij heel blij.
  • Van een goed boek kan ik echt genieten, meestal lees ik over zelfontwikkeling of spiritualiteit

Mijn missie

Waar ik ook heel blij van word? Jou helpen om het allerbeste uit jezelf te halen.

Door je weer in contact te brengen met jezelf, door oude opvattingen die je belemmeren te helpen loslaten en door jezelf te accepteren.

Ik zal je niet vertellen dat je (nog) harder moet werken, strenger voor jezelf moet zijn, meer moet doen of meer stress moet cre√ęren. Dat heb je waarschijnlijk al vaak genoeg geprobeerd, zonder echt resultaat.

Meer uit jezelf halen doe je juist door slimmer te werken, datgene te doen waar je van geniet en wat jou een geluksgevoel geeft. En vooral: door lief voor jezelf te zijn.

Daar begint het mee. Jezelf accepteren zoals je nu bent, op het punt waar je nu staat en van jezelf houden.

Of je nu een gezond en fit lichaam wilt, je eindelijk een voedingspatroon wilt vinden waar jij je goed bij voelt (en wat je volhoudt) of juist bewuster in het leven wilt staan. Lekker in je vel zitten, genieten van je werk, noem het maar op.

Als mensen zoeken we vaak naar oorzaken buiten onszelf. We proberen de perfecte omstandigheden te cre√ęren zodat het ons deze keer w√©l lukt. Maar die omstandigheden komen niet. Ik help jou naar binnen te kijken en er vanuit jezelf voor te gaan, dan is ineens alles mogelijk.