Emotie eten als kracht

MAAK VAN EMOTIE ETEN JE KRACHT 

Leer hoe je emotie eten kunt gebruiken om lekkerder in je vel te zitten en jezelf beter te voelen dan ooit. Niet door allerlei regels te volgen, maar door te onderzoeken waar emotie eten vandaan komt en de negatieve spiraal te doorbreken.

Herken jij…

 • dat je vaak behoefte aan iets zoets hebt na een stressvolle gebeurtenis
 • dat je (volgens jezelf) een gebrek aan discipline hebt om gezond te eten
 • dat je regelmatig tegen jezelf zegt: “Je hebt het verdiend!”
 • dat je niet kunnen stoppen met eten terwijl je eigenlijk vol zit
 • dat als je geen grip hebt op een situatie je meer gaat eten
 • dat je blijft hangen in negatieve gedachten na een eetbui
 • dat je weinig tijd neemt om voedzaam te koken
 • dat je liever eet in plaats van voelt

Als je jezelf in meerdere punten herkent, dan is de kans is groot dat je eten gebruikt om stress en emoties te verwerken.

In de cursus Emotie Eten als Kracht help ik je om de cyclus van emotie eten te doorbreken en weer op een gezonde en liefdevolle manier te kunnen genieten van eten.

 

Je kunt direct van beginnen. Meld je nu aan!

Emotie eten kan ontzettend frustrerend zijn. Het kan gepaard gaan met veel negatieve gevoelens over jezelf, gewichtstoename wat niet te stoppen lijkt of wat je maar moeilijk weer kwijt raakt en bovendien kan het gezondheidsklachten verergeren.

Toch is emotie eten niet zo slecht als je denkt.

Emotie eten is niet je vijand, juist niet zelfs. Emotie eten is heel normaal, het is menselijk en zelfs nuttig. Maar wanneer je dit te vaak doet, dan kan het wel ten koste gaan van je gezondheid en is het tijd om een switch te maken.

In deze cursus ga ik je leren om emotie eten juist te gebruiken om lekkerder in je vel te zitten en jezelf beter te voelen dan ooit.

Als je ergens telkens tegenaan loopt dan kun je het maar beter omtoveren tot iets wat jou daadwerkelijk helpt in plaats van tegenwerkt, toch?

Veel mensen zijn er van overtuigd dat emotie eten een grote last is waar ze vanaf moeten. Een korte online zoektocht levert je al snel 101 tips (en meer) op om van emotie eten af te komen – vaak in de vorm van een dieet of allerlei regels waar je je aan moet houden.

Werkt dat ook echt? In mijn ogen niet. Als emotie eten zo makkelijk zou zijn om vanaf te komen dankzij die talloze tips, trucs, diëten en regeltjes, waarom hebben zoveel mensen er dan nog last van?

Ik ga je in deze cursus een heel andere benadering van emotie eten leren.

Mijn filosofie: het gebeurt niet voor niets.

Alles wat op ons pad komt, heeft ons iets te leren.

Hetzelfde geldt voor emotie eten, waarom zou dit je toch steeds maar weer overkomen? Om je leven moeilijker te maken, om je te testen? Nee joh! Emotie eten vertelt jou een verhaal over jezelf en dat is waar we in deze cursus naar gaan kijken.

Ik leer je onderzoeken waar jouw emotie eten vandaan komt in jouw unieke situatie. Vervolgens help ik je inzien wat emotie eten jou wil vertellen en wat je ervan kunt leren, daardoor krijg je direct grip op de situatie.

Als laatste maken we een plan waarmee jij vooruit kunt en waar je altijd op terug kunt vallen om emotie eten om te toveren naar iets wat vóór je werkt in plaats van tegen je.

OPZET

De cursus bestaat uit vijf modules met tekst, audio en video. Je kunt dus stukken lezen, luisteren en bekijken.

Bij iedere module zijn er opdrachten die je kunt invullen. Neem hier rustig de tijd voor om het meeste uit de cursus te halen.

Na of tijdens een emotionele eetbui kun je de Eerste Hulp Bij Emotie Eten tool gebruiken om jouw eetbui beter te begrijpen.

Het tempo kun je zelf bepalen, iedere module kost ongeveer 1-2 uur.

INHOUD

De cursus is onderverdeeld in 5 modules:

 1. Wat is emotie eten?
 2. Jouw emotie eten mindset
 3. Herken je triggers
 4. Zo maak je van emotie eten je kracht
 5. EHBEE (Eerste Hulp Bij Emotie Eten)

Inclusief persoonlijke video van Marinka waarin ze meer vertelt over haar ervaringen met emotie eten en hoe ze dit heeft aangepakt.

ZO ZIET DE CURSUS ERUIT

Meld je nu aan en ga direct van start!

 

Wie is Marinka?

Als Mind Body Nutrition coach weet ik alles over de verbinding tussen voeding, je lichaam en mind. Zelf heb ik dit ook sterk ervaren, door jarenlang chronisch vermoeid te zijn geweest en te kampen met emotioneel eten. 

In mijn zoektocht naar gezondheid kwam ik op het pad van het Paleo voedingspatroon. Ik verdiepte me in de orthomoleculaire voedingsleer om alles te weten te komen over de invloed van voeding op het lichaam.

Toch viel me één ding heel erg op: onze emoties staan niet los van voeding. 

Sindsdien ben ik me meer en meer gaan verdiepen in welzijn en geluk. In het écht lekker in je vel zitten en naar je lichaam te luisteren.

Hierdoor leerde ik mijn emotie eten te gebruiken als tool om mezelf juist beter te voelen en mijn gezondheid te verbeteren, waardoor ik meer vrijheid en rust dan ooit ervaar.

FAQ

Hoe lang duurt deze cursus?

De cursus bestaat uit vijf modules. Iedere module kost ongeveer 1 tot 2 uur, afhankelijk van hoeveel tijd je neemt voor de vragen. Je kunt zelf het tempo bepalen, alle modules zijn direct beschikbaar.

Moet je al veel weten van voeding of mindset?

Nee, dat is niet nodig. De cursus is geschikt voor iedereen. Alles wordt uitgelegd en je mag mij altijd vragen stellen.

Wat heb ik nodig om mee te doen?

De cursus is volledig online, daarvoor heb je dus je computer, tablet of telefoon nodig. Voor de opdrachten kun je een notitieboekje of leeg document op je computer gebruiken. Verder heb je niks nodig!

Hoe kan ik betalen?

Je kunt betalen met iDeal, creditcard, MisterCash of PayPal.